Kenniscentrum Wetgeving en Juridische zaken

Toegang KCWJ site openbaar

Inhoudsopgave

Wat betekent toegang tot het openbare deel van de KCWJ site?

Het KCWJ streeft ernaar zoveel mogelijk informatie over wetgeving en juridische zaken beschikbaar te stellen voor burgers en bedrijven. Deze informatie is op het openbare deel van de KCWJ site - zonder inloggen - te raadplegen.

Terug naar boven

Voordelen van openbare toegang tot de KCWJ site

  • Toegang tot het Integraal Afwegingskader voor beleid en regelgeving (IAK). Het IAK brengt alle interdepartementale kwaliteitsaspecten, die bij het maken van beleid en regelgeving een rol kunnen spelen in 7 hoofdvragen bij elkaar.
  • De Digitale Aanwijzingen voor de regelgeving en het Digitaal Draaiboek voor de regelgeving bevatten niet alleen de vastgestelde teksten, maar zijn tevens verrijkt met links naar achterliggende Kamerstukken, voorbeelden en modellen.
  • Toegang tot de Handleiding Wetgeving en Europa, die is geschreven voor wetgevingsjuristen en beleidsmedewerkers die te maken krijgen met EU-regelgeving.
  • Gebruik maken van de Schrijfwijzer Memorie van toelichting.
  • Toegang tot informatie over de onderwerpen evaluatiebeleid wetgeving en het wetgevingskwaliteitsbeleid.

Terug naar boven

Besloten gedeelte van de KCWJ site

Het besloten gedeelte van de KCWJ site betreft informatie die binnen de Rijksoverheid gedeeld kan worden, zoals bijvoorbeeld persoonsgegevens van ambtenaren of betaalde informatie. Deze informatie is alleen toegankelijk voor Rijksoverheidsmedewerkers met een KCWJ account.

Terug naar boven

Inloggen of aanmelden voor meer toegang

Als u beschikt over een KCWJ account, dan adviseren wij u met uw persoonlijk account in te loggen (rechtsboven), zodat u alle voor u beschikbare informatie kunt raadplegen.

Heeft u nog geen KCWJ account en werkt u bij de Rijksoverheid, dan kunt u zich aanmelden voor een KCWJ account (rechtsboven).

Terug naar boven